Nyheter

Fler utförsäljningar diskuteras i kommunen

Henrik Thunes
Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande, har nu offentliggjort att kommunen har stora utförsäljningsplaner på gång.

Denna gång gäller det inte bara ombildning av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter, eller försäljning av hyresfastigheter till andra bolag, utan också om försäljning av centrumanläggningar, simhallar och skolbyggnader.

Den förre kommunstyrelseordföranden Douglas Lithborn (M) öppnade redan för över ett år sedan för fler ombildningar av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter, men nu är man inne på att i princip sälja allt.

Henrik Thunes menar lite underförstått att försäljningarna ska göras så att kommunen ska slippa att ta så mycket lån för framtida investeringar. Han säger också att det inte finns något ”egenvärde” i att kommunen äger lokaler som privata intressen bedriver verksamhet i. Thunes nämner inte med ett ord att kommunen gör ganska betydande intäkter på detta fastighetsägande.

Oppositionsrådet Freddie Lundqvist (S) säger till Sollentuna Tidning att Moderaterna för upp detta förslag för att kunna sänka skatten, vilket är ett huvudmål för Moderaterna sedan länge.

Sedan mer 25 år är det också mer än väl känt att Sollentunamoderaterna vill sälja hela AB Sollentunahem av rent ideologiska skäl. Ombildningarna och försäljningarna av flera tusen av bolagets hyresrätter har bara varit steg på vägen mot att göra sig av med hela bolaget. Ekonomin spelar uppenbarligen ingen roll då kommunen har slumpat bort alla dessa hyresrätter till lågpris sedan 2007. Något konkret och bra läge för att sälja hela Sollentunahem har Moderaterna uppenbarligen inte hittat under dessa år, men nu så verkar det som om man tycker att man är i ett sådant läge.

-          ”Det här har vi väntat på länge. Har bara varit en tidsfråga. Så länge som Moderaterna styr den politiska majoriteten i kommunen så är dessa frågor alltid högt upp på dagordningen. Nu är korten lagda, och då får vi ta den fajten med kommunen”, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Jan Peter Mattsson.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier