Skip to main content

Nyheter

Försäljning igen!

hyres2
Idag blev det klart att det är John Mattson Fastighetsföretagen AB som köper 456 hyresrätter i Häggvik, Skälby och på Malmvägen.

Eller klart förresten. Denna affär gjordes ju självklart upp för länge sedan. Ingen ska tro någonting annat. Det är idag man talar om vad man gjort, det är inte idag man gör det. Ännu en gång undanhåller man information från hyresgäster och medborgare.

Hela showen är ganska välregisserad. Igår torsdag höll bolagsstyrelsen för det kommunala bolaget Sollentuna Stadshus AB styrelsemöte och beslutade att man faktiskt ska sälja det dotterbolag som har ovan nämnda hyresrätter. Men detta var naturligtvis bara formalia och spel för gallerierna.

Idag fredag, ungefär samtidigt som nyheten kablades ut på Sollentunahems och kommunens hemsidor, så damp det ner ett brev på hallmattan hos hyresgästerna i Häggvik, Skälby och på Malmvägen. Det var från John Mattson Fastighetsföretagen AB som välkomnade sina nya hyresgäster och presenterade sig litegrann. Välregisserat var ordet som sagt.

Det är högst anmärkningsvärt att Sollentuna kommun, som äger bägge de berörda bolagen till 100 procent, driver igenom denna affär trots all kritik i många månader. Speciellt anmärkningsvärt är det att man säljer trots att affären sedan en tid ligger hos Hyresnämnden.

Ärendet hos Hyresnämnden handlar om att Sollentuna Fastigheter 3 AB (som äger de hyresfastigheter som nu sålts) inte har följt Allbolagen och gett de berörda hyresgästerna sin lagliga rätt till boinflytande under försäljningsprocessen. Nu försöker ansvariga politiker smita undan detta och lägger dessutom sten på börda för de drabbade hyresgästerna – nu känner de sig ännu mer överkörda då kommunens politiker inte ens respekterar Hyresnämnden.

Den som nu får stå i fronten för politikernas agerande är Sollentunahems vd Anna Mellström, då hon också är vd för Sollentuna Fastigheter 3 AB. Det är alltså hon som representerar det sistnämnda bolaget i Hyresnämnden. Ett inte så tacksamt uppdrag just nu.

Hyresgästföreningen Sollentuna står fast vid de tidigare kraven:

  • Stoppa försäljningen av Sollentuna Fastigheter 3 AB och avvakta processen i Hyresnämnden
  • Sälj inte fler hyresfastigheter till John Mattson Fastighetsföretagen AB då de inte sköter sig i det bestånd de redan köpt av kommunen.

Du kan läsa mer om detta via dessa länkar:

https://www.sollentuna.se/nyheter--press/nyhet-kommun--politik/john-mattson-forvarvar-hyresratter-i-haggvik-och-tureberg/

https://www.sollentunahem.se/aktiviteter/2021/john-mattson-forvarvar-hyresratter-i-haggvik-och-tureberg/

https://www.mitti.se/nyheter/klart-i-dag-de-koper-kommunens-hyresratter-i-haggvik-och-tureberg/repueg!tx5bRxn1zxzD77uOmF4nXw/

Thomas Axelsson

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .