Skip to main content

Nyheter

Föreningsstyrelsen tycker till: Tahir Qureshi

Tahir
Tahir Qureshi är ordförande i Hyresgästföreningen Turemalm (norra Malmvägen) och ledamot i styrelsen för Hyresgästföreningen Sollentuna. Den lokala föreningen som Tahir är ordförande för, är den enda i Sollentuna som har en privat hyresvärd (nu Graflunds, tidigare Wallenstam och före det Sollentunahem).

Vilken fråga tycker du är viktigast för Sollentunaföreningen just nu?
Se till att bilda lokala föreningar i områden där det saknas LH.
Kommunicera med och engagera medlemmar/alla hyresgäster ständigt.
Aktiviteter för att synas och finnas.

Vilken är den viktigaste frågan för ditt bostadsområde just nu?
Jag har Graflunds som hyresvärd. Vi är mycket nöjda och samarbetar på alla nivåer. Den viktigaste frågan är att alla hyresgäster ska få öppningsbara fönster i köken som Wallenstam hade tagit bort förra året.

Vad tror du Sollentunaföreningen bedriver för verksamhet om fem år, det vill säga 2020?
Jag tror att föreningen kommer att ha en stor roll i Sollentuna, det vill säga mer inflytande, insyn och samarbete med Sollentunahem och privata hyresvärdar. Föreningen 2020 kommer att bestå av välutbildade, engagerade medlemmar och en blandning av äldre och yngre. Föreningen kommer att bedriva direkt politisk och mer koncentrerad verksamhet (på sakfrågor).

Vilken hälsning skulle du vilja skicka till vår förbundsordförande Marie Linder?
Jag skulle hälsa henne att det behövs revolution i hela föreningsverksamheten, det vill säga nytänkande, nya krafter och mer verklighetsförankrade insatser. Hon måste vända på pyramiden och placera medlemmarna högt upp.

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .