Nyheter

Förslag om att inrätta en bostadskommission i Sollentuna

Satelliten 3 8 sep 2009
Oppositionsföreträdare i kommunens fullmäktige vill att en bostadskommission inrättas i Sollentuna mot bakgrund av bostadskrisen.

I Sollentuna, som i övriga länet, råder en stor och skriande bostadsbrist. Det är alla överens om. Dock finns delade meningar om hur man ska ta tag i denna mycket stora och viktiga fråga.

Fullmäktigeledamoten Joakim Jonsson (S) beskriver dagens bostadssituation i Sollentuna så här i Sollentuna Tidning:

-          ”Bostadsbristen är ett av de viktigaste hindren för framväxten av nya jobb i Sollentuna. I Sollentunahems bostadskö står över 30 000 förhoppningsfulla människor och väntar på en bostad. Tyvärr kan de få vänta länge. Sollentunahem har vissa veckor inte en enda ledig lägenhet på sin hemsida och kommer inte att färdigställa några nya lägenheter i år heller”.

Fullmäktige- och kommunstyrelseledamoten Freddie Lundqvist (S) beskriver förslaget om en bostadskommission så här i samma tidning:

-          ”Det finns ljus i mörkret. Den rödgröna regeringen har beslutat att avsätta 3,5 miljarder till stöd för kommunerna för ökat bostadsbyggande, men för att dessa pengar ska gå till nyproduktionsprojekt i Sollentuna krävs att vi i Sollentuna visar att vi vill bygga fler hyresrätter. Därför bjuder vi nu in moderatmajoriteten till ett samtal om vad vi i Sollentuna kan göra för att få del av dessa pengar och öka nyproduktionen av bostäder. Det kan exempelvis ske genom att kommunstyrelsen beslutar att tillsätta ett utskott bestående av de partier som ingår i kommunstyrelsen, som får till uppgift att se till att Sollentuna får tillgång till en stor del av de pengar som regeringen avsätter till byggande av hyresrätter runt om i landet”.

Partiet föreslår också följande:

·         Prioritera att bygga små hyresrätter för unga och studenter genom att ge Sollentunahem uppdrag att bygga för unga.

·         Tillsätt en byggsamordnare i Sollentuna för att snabba upp byggandet – på så sätt kan vi snabbare bygga de 2 000 bostäder som redan är planlagda i Sollentuna.

·         Ge Sollentunahem en markanvisning för att bygga hyresrätter i Väsjöområdet.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier