Nyheter

Fullmäktige den 21 november

Fullmäktige nov 2015
Lördagen den 21 november hölls Hyresgästföreningen region Stockholms höstfullmäktigemöte.

135 fullmäktigeombud tillsammans med anställda och gäster samlades på morgonen den 21 november på Quality Hotel Globe för att hålla regionens höstfullmäktigemöte. Ibland kallat för budgetmöte, då budget och verksamhetsplan för kommande verksamhetsår är stående punkter.

Detta möte innehöll dock flera andra stora frågor. Bland annat skulle ombud till förbundsstämman i juni 2016 väljas, stämmomotioner behandlas och förhandlingsrutiner för regionen beslutas. Därutöver ett fyllnadsval till valberedningen förättas då tre ledamöter tidigare under hösten hoppade av, och beslut tas om ett extra fullmäktigemöte i början av 2016.

Fullmäktige beslutade att ett extra fullmäktigemöte skulle hållas med renoveringsproblematiken som huvudämne. Detta öppnade för att flytta valet av stämmobud, behandling av motioner till stämman samt förhandlingsrutinerna till detta extra möte. Så beslutade också fullmäktige.

Sollentunadelegationen var mycket nöjd efter mötet, då man bland annat (tillsammans med föreningarna i Sigtuna, Upplands Väsby och Vällingby) fick igenom två motioner, och därutöver fick sina tre kandidater valda till valberedningen. Som grädde på moset blev Sollentunaföreningens kandidat till sammankallande i valberedningen också vald till det.

Motionerna som de fyra ovan nämnda föreningarna fick igenom på mötet handlade om att inte längre tillåta aktioner och kampanjer i möteslokalen då fullmäktige håller sammanträde, och om att en utredning i syfte att utveckla regionens bildningsverksamhet ska genomföras.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier