Nyheter

Greger Björkegrens överklagan avslogs av förbundsstyrelsen

Greger B
På ett extrainsatt styrelsemöte den 9 december beslutade förbundsstyrelsen att avslå Greger Björkegrens överklagan av regionsstyrelsens beslut om att suspendera honom från samtliga uppdrag den 21 oktober.

Frågan behandlades också på ett förbundsstyrelsemöte den 4 december, men då beslutade man sig för att ha ett extra styrelsemöte angående överklagandet.

Förbundsstyrelsens avslag av överklagan innebär att man anser att de skäl som framförts är tillräckliga för en suspension och att regionstyrelsens fattade ett stadgeenligt beslut den 21 oktober. Förbundsstyrelsen beslutade också att suspensionen ska gälla i fem år.

-          ”En enig förbundsstyrelse har idag fattat beslut om att suspensionen var i enlighet med stadgarna och att särskilda skäl föreligger. Bland annat har Greger Björkegren vid flera tillfällen agerat i strid med de etiska regler Hyresgästföreningen har vad gäller uppträdande, både hur han agerat om organisationens förtroendevalda och tjänstemän och hur han agerat vid externa sammankomster. I det underlag som har kommit in till förbundsstyrelsen finns ett flertal berättelser som ger stöd för regionstyrelsens beslut om suspendering”, säger förbundsstyrelseledamoten och talespersonen för stadgegruppen Björn Johansson i ett pressmeddelande från förbundet.

Enligt uppgift så har Greger Björkegren nu riktat in sig på att genomföra en rättsprocess om suspenderingen och har krav på ekonomisk ersättning.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier