Skip to main content

Nyheter

Håller den blågröna majoritetens ombildningsplan på att haverera?

Stadshuset2
Hyresgästerna i Stockholm stads allmännyttiga bostadsbolag visar ett mycket svalt intresse för att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter.

Av de 12 600 hyresgäster som fick erbjudande om att ombilda till bostadsrätter, har bara 866 anmält intresse. Inte riktigt vad den blågröna majoriteten i stadshuset, med bostads- och fastighetsborgarrådet Daniel Wedin (M) i spetsen, räknat med.

Vidare så finns de anmälda intressenterna bara i fem av tolv utpekade bostadsområden. Alltså – bara drygt sju procent av hyresgästerna har visat intresse, och det i endast drygt 40 procent av de utpekade bostadsområdena.

Ett stort misslyckande säger de som förstått vad detta handlar om (bland annat Hyresgästföreningen och de lokala nätverk mot ombildning som finns i dessa bostadsområden). ”Enligt förväntningarna” säger Moderaterna i Stadshuset – som då inte förstår vad detta handlar om.

Men nu är det som så här. Daniel Wedin utryckte inte att detta var förväntningarna då man offentliggjorde ombildningsprojektet. Då lät det väldigt annorlunda. Det ska bli mycket intressant att höra hur Wedin framöver ska försöka backa sig ur detta misslyckande.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .