Nyheter

Hembla säger upp förening på Malmvägen

Norra Malmvägen Hembla
Det dyker upp nya problem kring Hembla hela tiden. Nu handlar det om att de sagt upp Syrianska föreningen från deras lokal på Malmvägen.

Syrianska föreningen bildades 1977 och har sedan dess haft verksamhet på Malmvägen i Tureberg. Nu måste de lämna sin lokal senast den 29 februari, och vet inte vart de ska ta vägen sedan. Hembla har inte talat om varför de sagt upp hyreskontraktet, men i bakgrunden ligger sannolikt att man vill ha en annan hyresgäst som man kan ta ut mer hyra av. Ligger liksom i Hemblas affärsidé.

Det är inte lätt för föreningar i Sollentuna inte. Snart finns inga lokaler kvar som kan användas av föreningslivet. Om man idag ska ha en större sammankomst, så finns det i princip inget i Sollentuna att erbjuda. Man får söka i grannkommunerna helt enkelt. Detta trots att det står massor med lokaler lediga.

Genom Magnus Ramstrand (KD) slår kommunen i vanlig ordning ifrån sig. Man anser förvisso föreningslivet vara viktigt, men man kan inget göra menar Ramstrand i ett uttalande i tidningen Sollentuna Direkt. Så gör även det kommunala bolaget Sollentunahem AB som har många tomma lokaler, men de är avsedda för kommersiell verksamhet och då kan man inte ha föreningar där. Dumt prat.

Kommunen kan när som helst ge Sollentunahem direktiv om att låta Syrianska föreningen hyra en av de lediga lokalerna, och då får bolaget också in hyra vilket inte är fallet nu. En bra och enkel lösning.

När detta skrivs (lördagen den 8 februari) har Sollentunahem sex lediga lokaler bara på Malmvägen, samt några till i Turebergsområdet.

Läs artikeln på Sollentuna Direkt: //www.stockholmdirekt.se/nyheter/syrianska-foreningen-kan-bli-hemlos/reptbc!Vp@jTXvjdVW7c8eZaYdvlQ/">https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/syrianska-foreningen-kan-bli-hemlos/reptbc!Vp@jTXvjdVW7c8eZaYdvlQ/>.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier