Nyheter

Het debatt om bostadspolitiken i kommunens fullmäktige

Sollentuna kommunhus Wiki
På ett i övrigt förhållandevis lugnt fullmäktigemöte i juni, bröt en het debatt om bostadspolitiken ut.

Den 14 juni höll Sollentuna kommuns fullmäktige sitt senaste möte, och där hettade det till vad gäller kommunens bostadspolitik. Vilket inte är konstigt alls, då oppositionspartierna och majoriteten är djupt oense om Sollentunahemsaffären, byggtakten, om att bygga hyresrätter eller inte – kort sagt är man oöverens om allt som rör bostadspolitiken.

Kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) och oppositionsrådet Freddie Lundqvist drabbade samman vad gäller Sollentunahems uppdrag från kommunen om att bygga 1 500 nya hyresrätter fram till 2025.

Lundqvist menade att majoritetens förslag är alltför defensivt och inte ger tillräckligt många bostäder som folk har råd att bo i.

- ”Att påstå att man prioriterar kommunala hyresrätter samtidigt som man säljer ut 2 000 hyresrätter är inte helt hederligt”, menade Lundqvist.

I det socialdemokratiska budgetförslaget finns tydliga direktiv om att utreda var kommunen kan bygga fler bostäder, men majoriteten är bara inne på att sälja.

Även Joakim Jonsson (S) deltog i debatten. Förutom att vara fullmäktigeledamot är han också ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

- ”I Sollentuna ser vi hur bostadskön blir längre, bostadspriserna ökar och nyproduktionen är för låg. Det färdigställdes bara 117 bostäder förra året. För att klara vår del av bostadsförsörjningen skulle vi behöva bygga 5-6 gånger så mycket. När jag säger det möts jag av moderater som säger att det inte går att bygga mera. Den uppgivenheten tror jag inte på. I hela landet utom Sollentuna byggs det rekordmycket. Vi sossar tycker att det ska byggas mera”, sade Joakim Jonsson i debatten.

Fortsättning lär följa.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier