Nyheter

Hög prioritet för Sollentunahems hyresrätter

Bild 009
Politikerna i Sollentuna vill nu prioritera de 1 500 hyresrätter som Sollentunahem fått i uppdrag av ägaren kommunen att bygga fram till 2024.

Hur denna prioritering egentligen ska gå till är ganska oklart, även om kommunen lämnar lite ledtrådar på sin hemsida.

En del handlar om att Sollentunahem ska få en markanvisning i Väsjön och där bygga 150 hyresrätter på kommunens mark. I övrigt ska Sollentunahem i huvudsak bygga på egen mark.

Enligt stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M), finns nu möjlighet för Sollentunahem att bygga följande – förutom Väsjön:

800 hyresrätter inom befintliga projekt

200 hyresrätter i Rotebro

350 hyresrätter i Edsberg

200 hyresrätter i Helenelund.

Det handlar alltså om totalt 1 700 nya hyresrätter enligt Ardenfors. 200 mer än vad ägardirektivet till Sollentunahem säger. Det är ytterst oklart om detta är förankrat politiskt.

- ”Prioriteringen av befintliga projekt, nya tillkommande projekt och markanvisningen i Väsjön, ligger helt i linje med den strategi den politiska majoriteten arbetat efter under flera år. Vi ser fram emot många spadtag, men framförallt många invigningar av ännu fler hyresrätter i Sollentuna kommun”, säger Thomas Ardenfors i ett uttalande på Sollentuna kommuns hemsida.

Sanningen är dock att den politiska majoriteten i många år har motarbetat allt vad hyresrätter heter. Och varför ändrar man sig nu då? Enkelt – nästa år är det val, och här ska det plockas politiska poäng. Hur noga det är med att det sedan verkligen byggs hyresrätter får vi se. Det är lätt att lova nu vad som ska hända efter valet.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier