Nyheter

Hoppsan - en ombildning till!

Pengar i handen
Nyligen kom det fram att en ombildning av 59 hyresrätter i Edsberg är i full gång.

Denna process har det varit väldigt tyst om, tills vi i förra veckan av en slump fann att processen är i full gång.

Det handlar om fastigheten Ribbings väg 5A-C (mittemot Rösjöskolan). Där har bostadsrättsföreningen fått erbjudande om köp av AB Sollentunahem enligt egna uppgifter. Bostadsrättsföreningen håller i detta nu på att granska det erbjudna köpeavtalet. Någon köpestämma har föreningen ännu inte hållit.

Den mest sannolika anledningen till att detta sker just där och just nu, är att fastigheten på Ribbings väg 5A-C är en av de som Sollentunahem avser att sälja till annan fastighetsägare enligt kommunens ägardirektiv. Sollentunahem flyttade nyligen över fastigheten till ett av sina nya dotterbolag. Då överflyttningen sker i syfte att sälja, har bostadsrättsföreningen så kallad hembudsrätt (ungefär förköpsrätt). Detta innebär inte någon exklusiv rätt att köpa, som man lätt kan förledas att tro. I sak handlar det om som vilken affärsöverenskommelse som helst. Man måste bli överens om villkoren.

Högst sannolikt har Sollentunahem inte avsett att ombilda denna fastighet, men hamnar i denna situation på grund av den så kallade hembudsrätten.

Hyresgästföreningen Sollentuna har ännu inte kunnat få antagandena ovan bekräftade av Sollentunahem.

Om denna ombildning blir av, så undrar vi vilka andra hyresrätter som Sollentunahem ska plocka fram för försäljning till andra fastighetsbolag. Ägardirektivet säger 2 000, i nuläget har Sollentunahem listat drygt 1 800, vilka nu riskerar att bli färre.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier