Nyheter

Hur ska kommunen ombilda Sollentunahems hyresrätter?

Edsbergsvy
Enligt det ägardirektiv som Sollentunas fullmäktige beslutade om den 15 december 2016, så är det tre bostadsområden som är föremål för ombildning. Men hur ska det egentligen gå till?

I det beslutade ägardirektivet, så fastlås det att ombildningar ska göras i västra Tureberg (med andra ord Malmvägen 1-16 som Sollentunahem fortfarande äger), Rotebro centrum och i Rotsunda. Anmärkningsvärt i sammanhanget är att det inte finns några bostadsrättsföreningar vare sig på Malmvägen eller i Rotebro centrum som gör anspråk på att få köpa hyresrätter och ombilda dem till bostadsrätter.

Det fanns en bostadsrättsförening på Malmvägen 12, men denna sade nej till det prisförslag som Sollentunahem gav 2011. I Rotebro centrum finns två bostadsrättsföreningar (Sturevägen och Kung hans väg), men bägge dessa har redan köpt av Sollentunahem. Man kan uttrycka det som så att bostadsrättsföreningarna har tagit slut i det området.

Så vem är det som ska köpa? Kommer kommunen ännu en gång att hyra in konsulter för miljonbelopp för att övertyga hyresgästerna om att köpa sina hyresrätter genom att bilda bostadsrättsföreningar? Så skedde 2006-2007 då kommunen hyrde in konsultföretaget Veritas för 1,1 miljoner kronor för att hålla hallelujamöten för att få hyresgästerna köpsugna.

Vad gäller Rotsunda så finns där två bostadsrättsföreningar. I alla fall på papperet. Ingen har hört ett ljud från dem på en sex-sju år dock. Handlar om föreningen Remmen som gjort anspråk på att få ombilda 54 hyresrätter på Rusthållarevägen 6-16, och föreningen Tegelröken som gjort detsamma vad gäller 39 hyresrätter på Rusthållarevägen 1-2 samt 4.

Och den politiska majoriteten i Sollentuna kommun gör som vanligt – man håller tyst och verkar utanför medborgarnas och hyresgästernas synfält.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier