Nyheter

Hyresförhandlingarna strandade i Sigtuna

12 okt 2019 4
Förhandlingarna om 2021 års hyror mellan Hyresgästföreningen Sigtuna och Sigtunahem har strandat.

Sigtunahem har krävt 2,5 procents hyreshöjning och Hyresgästföreningens å sin sida kräver frysta hyror för 2021.

Sigtunahem har valt att lämna över till Hyresmarknadskommittén, med motivet att parterna står så långt ifrån varandra att det inte går att komma överens i förhandlingar.

Sigtunahem motiverar sitt hyreskrav med förväntade kostnadsökningar.

Hyresgästföreningen menar att fastighetsägarna har klarat detta pandemiår bättre än de flesta, och att den redan höga arbetslösheten riskerar att öka vilket drabbar hyresgästerna, varav många redan fått en försämrad ekonomi.

Hyresgästföreningen Sigtuna och Sigtunahem har hållit fem förhandlingstillfällen utan att komma överens. I och med att Hyresmarknadskommittén nu tar över frågan är risken stor för att de nya hyrorna inte blir klara förrän en bra bit in på nästa år.

- Det är tråkigt att vi hamnar i den här situationen, men nu får vi helt enkelt invänta resultatet av förhandlingarna i Hyresmarknadskommittén, säger Sigtunahems fastighetschef Bertil Hallbäck i ett uttalande till marsta.nu.

- Vi beklagar att vi inte fått gehör för våra synpunkter, och att man istället väljer att utan förhandling gå till Hyresmarknadskommittén, säger Hyresgästföreningen Sigtunas ordförande Hans Törnqvist i ett uttalande på föreningens hemsida.

Hyresgästföreningen uppmanar hyresgästerna att lägga undan pengar för att klara en eventuell retroaktiv hyreshöjning nästa år.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier