Nyheter

Hyresgäster mobiliserar mot ombildningar i Stockholms stad

15dec3
Den politiska majoriteten i Stockholms stad vill ombilda 20 000 hyresrätter till bostadsrätter i elva av stadens ytterområden. Men hyresgästerna är inte med på noterna…

I tio av de elva bostadsområdena har hyresgästerna bildat aktionsgrupper för att stoppa ombildningarna. Enligt uppgift är något liknande på gång även i det elfte området.

Hyresgästerna vill inte ha några ombildningar. Det är tydligt. Mindre tydligt är det om den styrande majoriteten i Stockholms stadshus förstår detta. Sannolikt gör de inte det.

I ett demokratiskt land som Sverige så hör det till ordningen att de politiska företrädarna lyssnar på medborgarna. I detta fall har man inte gjort det. Man drev igenom ombildningsförslaget utan att prata med hyresgästerna. Alltså de som drabbas. Ett politiskt lågvattenmärke. Precis som i Sollentuna.

Hyresgästerna gillar inte detta som sagt, och nu kommer politikerna att få en match som de antagligen sent kommer att glömma. Då det lär vara för sent att reparera den politiska skandal som man skapat. Men – som man bäddar får man ligga.

Till saken hör att samma partier (förutom MP) försökt ombilda i flera av dessa områden tidigare. Men inte lyckats för att hyresgästerna inte vill.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier