Nyheter

Hyresgästerna i Klasro har tröttnat på Sollentunahem

Klasro gavlar2
Sollentunahems upprustning av Klasro, som nu plötsligen kallas för totalrenovering, har retat upp hyresgästerna i Klasro till bristningsgränsen.

I går den 25 maj gick hyresgästerna i Klasro ut med tre krav på Sollentunahem angående det misslyckade upprustningsprojektet som bland annat resulterar i att hyrorna höjs med uppåt 4 000 kronor i månaden:

  • Tillfälligt Stopp för samrådet och ett omtag kring hela processen
  • En plan för en socioekonomiskt och ekologiskt hållbar varsam renovering
  • Rätten att få bo kvar i våra hem.

Hyresgästföreningen Sollentuna, som deltagit i hela samrådsprocessen under ett helt år, stödjer dessa krav fullt ut.

Klasro gårdsyta2
Hyresgästernas öppna brev om renovräkning i Klasro

Stoppa Sollentunahems Renovräkning i Klasro (Häggvik)!

Från samrådsgruppen som med stöd av Hyresgästföreningen försökt samråda upprustningen av Klasro med Sollentunahem så skriver vi nu ett desperat öppet brev. Sollentunahem har kört över hyresgästerna, lurat oss i Samrådsgruppen och har som mål att socioekonomiskt rensa hela bostadsområdet. Deras yrkande syftar till att höja hyrorna för en 3a med 4 000 kr i månaden.

Hyresgästföreningen hjälpte oss att tvinga fram ett samråd

När vi vände oss till Hyresgästföreningen var det för att Sollentunahem ville stressa fram en renovering med motivering att de inte hade tid med något samråd då husen var i dåligt skick. Och ja Sollentunahem har misskött sitt löpande underhåll i området i trettio år, så visst behövs en viss renovering. Tillsammans med Hyresgästföreningen lyckades vi tvinga fram ett samråd.

Arbetet har gått relativt bra och vi hyresgäster utsåg en samrådsgrupp som verkligen försökt anstränga oss, vara förstående och ta ansvar. Dessutom ser många av oss fram emot en renovering då Sollentunahem som sagt har misskött sitt underhåll av Klasrovägen 35-45.

En chock när vi fick se Sollentunahems yrkande och brist på lyhördhet

Vi trodde verkligen att vi fått Sollentunahem att vilja ta ansvar tillsammans med oss för en varsam renovering med utgångspunkt i Social, Ekologisk och Ekonomisk hållbarhet. Därför chockades vi verkligen när vi såg brevet från Sollentunahem. Här fanns inte ett enda område där man lyssnat på de boendes synpunkter och här fanns inte en enda punkt där boende kan styra över upprustningen. Dessutom kommer hyreshöjningen förmodligen att fördriva halva området från sina hem, vilket betyder att många av oss kommer att bli hemlösa. Hyreshöjningen man vill ha presenteras som 4 000 kr per månad.

Sollentunahems hyreschock syftar till att byta ut hyresgästerna i Klasro

Det finns inget annat sätt att se på Renovräkningen i vårt område som ett sätt att fördriva oss från våra hem. Det är också ett sätt att genom hyressättningssystemet hjälpa Hembla, John Mattsson och andra privata hyresvärdar att byta ut sina hyresgäster. Många av oss har bott länge hos Sollentunahem och varit stolta över det. Men nu känner vi att vi blir behandlade som andra klassens medborgare.

Nu kräver vi!!!

  • Tillfälligt Stopp för samrådet och ett omtag kring hela processen
  • En plan för en socioekonomiskt och ekologiskt hållbar varsam renovering
  • Rätten att få bo kvar i våra hem

Samrådsgruppen Hyresgäster i Klasro

med stöd från Hyresgästföreningen Sollentuna

2021 05 19
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier