Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen anmäler Hembla

Norra Malmvägen Hembla
Hyresgästföreningen region Stockholm har i samarbete med Hyresgästföreningen Sollentuna anmält fastighetsbolaget Hembla till Sollentuna kommun.

Hembla (hette tidigare D. Carnegie) äger 454 hyresrätter på Malmvägen 18-24 i centrala Sollentuna, och där har man inte skött vare sig ventilations- eller radonmätningar enligt reglerna. I området finns det också lekplatser med allvarliga brister vilket utgör en stor risk för att barn skadas. Lekplatserna måste enligt Hyresgästföreningen åtgärdas direkt.

Till saken hör att Hemblas bolag i Sigtuna – Markarydsbostäder – tidigare i år anmäldes till Sigtuna kommun för 11 hissar som inte var besiktade, samt ett antal lekplatser med allvarliga brister.

I bakgrunden vad gäller Sollentuna så ligger ett politiskt beslut. Den politiska majoriteten i kommunen drev igenom att Sollentunahem skulle sälja de 454 hyresrätterna på Malmvägen till Wallenstam. Som i sin tur sedan sålde till det som nu är bolaget Hembla. Enkel matematik säger att om den politiska majoriteten inte drivit igenom detta försäljningsbeslut, så hade hyresgästerna inte drabbats på detta sätt. Detta måste den politiska majoriteten ta ansvar för.

Det är också så att Hembla inte sköter underhåll och reparationer som man ska. Läs mer om detta via länkarna till artiklarna nedan. Se också SVT:s nyhetsinslag om detta.

Artiklar på SVT om Hembla i Sollentuna
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hyresgastforeningen-anmaler-hembla-till-sollentuna-kommun
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/han-har-sju-grader-i-lagenheten-pa-vintern

Artikel på Mitt i Sollentuna om Hembla
https://mitti.se/nyheter/underhall-hyresratt-sollentuna/?omrade=sollentuna

Inslag om Hembla på SVT Stockholms lokala nyheter
https://www.svtplay.se/video/24345161/lokala-nyheter-stockholm/svt-nyheter-stockholm-5-nov-08-35-1?start=auto
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .