Nyheter

Hyresgästföreningen: Hyresgästerna borde också få del av rotavdraget!

Marielinder3
Det säger Hyresgästföreningens nyomvalde förbundsordförande Marie Linder till tidningen ETC.

Marie Linder välkomnar de bostadspolitiska förslag som (S) och (V) lade fram för några dagar sedan, men tycker att det är för lite. – ”Man kan ställa det mot Rot-avdragen på tvåsiffriga miljarder. Jag kan tycka att hyresrätten också borde få del av ett sådant avdrag”, säger Marie Linder till tidningen ETC.

I korthet så går Socialdemokraternas förslag ut på att lägga en miljard per år till upprustning av miljonprogrammen. Ytterligare 2,2 miljarder årligen från 2020 för att öka tryggheten och förbättra den sociala situationen i utsatta områden.

Vänsterpartiet vill att hyrorna för nybyggda hyresrätter ska sänkas med 30 procent.

- ”Det är bra att man gör en stor satsning på att alla bostadsområden ska vara bra bostadsområden. Att man avsätter pengar och att man har förstått att det behövs. Men ska man klara det långsiktigt så handlar det om den skatteorättvisa som finns mellan ägt och hyrt”, säger Marie Linder till tidningen ETC.

Idag är det bara den som äger sin bostad – bostadsrätt, radhus eller villa – som kan göra rotavdrag. De tre miljoner hushållen i hyresrätter får bara vara med och betala. Dessutom är hyresgästerna med och betalar de ränteavdrag som de som äger sin bostad har rätt till, något som hyresgästerna heller aldrig får del av.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier