Nyheter

Hyresgästföreningen i Upplands Väsby starkt kritisk mot Rikshems fastighetsskötsel

Trasigt staket
Bostadsbolaget Rikshem köpte 652 hyresrätter av det kommunala bolaget Bovab 2015. Enligt Hyresgästföreningen har skötseln av fastigheterna sedan dess varit under all kritik.

455 av dessa hyresrätter finns i kommundelen Carlslund, och det är där som de stora problemen finns, enligt Hyresgästföreningen Upplands Väsby.

- ”Inget sköts om. Buskar beskärs inte, staketen målas inte, det ser hemskt ut. Förfallet har satt in. Jag sade för två år sedan när Bovab såldes att det inte kunde bli värre. Men det har det blivit”, säger Hyresgästföreningen Upplands Väsbys ordförande Carina Halfvards i ett uttalande i tidningen ”Vi i Väsby”.

Rikshem är ett av landets största privata bostadsbolag med runt 21 000 lägenheter, och ägs till 50 procent vardera av Fjärde AP-fonden och AMF. Bolaget gjorde en vinst om drygt 2,4 miljarder kronor år 2016.

Via denna länk kan du läsa en artikel om detta i tidningen ”Vi i Väsby”: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/underhallet-ar-under-all-kritik/repdpnqhj!dOq67YEamF7iit5A4m5xg/.

Fotnot
Carlslund i östra delen av Upplands Väsby kommun, var tidigare ett vårdhem för utvecklingsstörda. Hemmet startades år 1900 av småländskan Maria Krantzon. Namnet Carlslund kom sig av att Karl Engström drev ett snickeri i området innan Krantzon startade hemmet.
År 1985 arrangerades Sveriges första bomässa i Carlslund.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier