Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen Järva ryter till...

Järva wiki
Styrelsen för Hyresgästföreningen Järva står upp för hyresgästerna.

Uttalandet nedan handlar om något väldigt aktuellt för alla hyresgäster – hyrorna och coronapandemins effekter.

Block och penna
ETT VIKTIGT UTTALANDE FRÅN HYRESGÄSTFÖRENINGEN JÄRVA!

Till bostadsbolagen i Stockholm

Var solidariska med era hyresgäster

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och de kommunala bostadsbolagen i Stockholm om hyrorna för 2021 har strandat.

Hyresgästföreningens förhandlare anser att fastighetsägarnas krav på 2,8 procents hyreshöjningar är helt orimligt i en tid när pandemin slår hårt mot hyresgästerna. De boende, inte minst här på Järva, har drabbats hårt av corona och av den ekonomiska krisen som följt på pandemin. Många i våra stadsdelar har avlidit andra har insjuknat och flera har förlorat sina jobb. En enkät som Hyresgästföreningen genomförde före sommaren visade att redan då hade fyra av tio fått försämrad ekonom och lika många var oroliga för att inte kunna betala hyran. Nu är vi inne i andra vågen av pandemin och situationen har förvärrats.

Staten har satsat miljarder på bankerna för att de ska bevilja amorteringsfrihet för alla som äger sina bostäder och har lån. Även hyresgäster måste få stöd när vi befinner oss i en av de största kriserna i modern tid.

Det finns exempel på bostadsbolag i landet som avstår hyreshöjningar under 2021. Vi anser att bostadsbolagen i Stockholm också ska vara solidariska med sina hyresgäster och avstå från hyreshöjningar i år

Styrelsen

Hyresgästföreningen Järva
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .