Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem deltog på Salemdagen

20150829 131215
Foto: Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem

 

Sedan flera år tillbaka i tiden arrangerar Salems kommun och dess kultur- och fritidsnämnd Salemdagen i Skönviksparken i Rönninge. Och självklart finns Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem med på en hörna.


Runt hundra föreningar, organisationer, företag och kommunala enheter medverkade på Salemdagen lördagen den 29 augusti. Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem var en av dem.

Hyresgästföreningen Botkyrka-Salems ordförande Kim Lindholm har både positiva som negativa reflektioner kring Salemdagen på föreningens hemsida.

För det första belyser han de turliga i det vackra vädret denna augustilördag. Vidare att intresset för hyresrätter har varit svalt under senare år, men att det nu verkar som om allt fler förstår problemen på bostadsmarknaden. Kim uttrycker också en oro över att ”folk” är aningen förvirrade över vad Hyresgästföreningen står för när det gäller de bostadspolitiska frågorna. Här stryker Kim verkligen under att Hyresgästföreningen är mot ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter och att föreningen värnar om hyresrätten som upplåtelseform och vill att den utvecklas samt att fler hyresrätter byggs.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .