Nyheter

Hyresgästföreningen i nytt intressant samarbete

ABF fb
Hyresgästföreningen + ABF + LO = sant!

Hyresgästföreningen, ABF och LO håller i detta nu på med att ta fram en bok för nyanlända som ännu inte fått uppehållstillstånd, samt de med uppehållstillstånd som väntar på en kommunplacering.

Boken kommer att innehåll fyra kapitel:
-          utbildning
-          bostadsmarknaden
-          arbetsmarknaden
-          samhällsinformation.

Utöver detta så kommer de tre organisationernas värdegrund att beskrivas, och läsaren har möjlighet att göra översättningar av ord och begrepp till sitt eget språk i den. Boken skrivs på lättläst svenska och kommer också att innehålla en begreppslista och en ordlista.

Texterna testas av genom att studiegrupper på asylboenden får läsa dem och komma med synpunkter och reflektioner. Det första utkastet till boken ska enligt plan vara klart den 14 mars.

Boken, som kallas för ”Välkomstboken”, kommer att finnas i pappersupplaga och i elektronisk form och vara tillgänglig i hela landet.

-          ”Asylsökande som inte fått någon kommunplacering får tyvärr inte tillgång till SFI. Vi försöker därför skapa en bok som kan användas som studiematerial för dem som vill lära sig mer om Sverige för att så snabbt som möjligt kunna etablera sig i samhället i avvaktan på tillträde till SFI”, säger Maria Hjelm, regionchef på Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg (BÄSK), i ett uttalande på ABF-förbundets hemsida.

Läs artikel på www.abf.se.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier