Nyheter

Hyresrätter blir asylboende - ny trend?

Flygande pengar
En fastighetsägare i Värmland vill säga upp sina hyresgäster för att göra flyktingförläggning av fastigheten. Syfte: det är mer lönsamt att bedriva flyktingförläggning åt Migrationsverket.

Hyresvärden utanför Torsby i Värmland vill säga upp sina sex hyresgäster, som erbjuds pengar för att flytta. Två har accepterat, men andra vill inte flytta. Totalt finns tolv lägenheter i fastigheten.

Enligt Hem & Hyra får fastighetsägaren idag in ungefär 295 000 kronor om året i hyresintäkter. Som flyktingförläggning kan intäkterna bli över 18 miljoner kronor per år. Migrationsverket har lämnat ett första positivt besked om att starta flyktingförläggning, men något avtal finns inte ännu.

Fastighetsägaren startade denna process bara två veckor efter det att han köpt fastigheten, och nu processar Hyresgästföreningen mot fastighetsägaren om att hyresgästerna har besittningsrätt och inte kan sägas upp. Något som ägaren och organisationen Fastighetsägarna menar inte längre gäller, då fastigheten ska användas till annan verksamhet.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier