Nyheter

I Sundbyberg brottas hyresgästerna med samma problem som i Sollentuna

Sundbyberg Esplanaden
Såväl i Sundbyberg som i Sollentuna är det skriande bostadsbrist och det byggs för lite hyresrätter. Därutöver plockar de två kommunerna ut stora pengar ur sina allmännyttiga bostadsbolag utöver vinsterna.

I Sundbyberg står det över 50 000 personer i bostadskön till Förvaltaren. I Sollentuna står det 56 500 personer i kö till Sollentunahem. Sundbybergs kommun har plockat ut över 340 miljoner kronor ur Förvaltaren under 2017 och 2018, utöver själva vinsten. Sollentuna kommun är nu uppe i miljardbelopp genom vinstuttag, extra uttag samt överföring av 1 820 hyresrätter samt ett stort antal kommersiella fastigheter till nybildade kommunala bostadsbolag.

Pengarna ska användas till underskott i de kommunala budgetarna, samt till kommunala investeringar av olika slag som egentligen ska betalas med skatteintäkterna.

Flygande pengar
I kläm sitter hyresgästerna som på detta vis blir dubbelbeskattade. Också i dubbel bemärkelse en gång till, då det är i stort sett omöjligt för hyresgästernas barn att få en egen bostad.

I sammanhanget är det ingen som helst tröst för hyresgästerna att det finns fler kommuner som beter sig likadant och inte tar ansvar för bostadsförsörjningen. Redan en kommun är alldeles för mycket.

Läs mer om bostadssituationen i Sundbyberg och Hyresgästföreningen Sundbybergs bostadspolitiska förslag: www.hyresgästföreningenstockholm.se.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier