Skip to main content

Nyheter

Intressant och progressivt förslag från Sveriges Allmännytta

sveriges allmannytta logo farg staende
Organisationen Sveriges Allmännytta har intressanta förslag i sitt remissyttrande till utredningen ”Bättre konkurrens i bostadsbyggandet”.

Mot bakgrund av att de allmännyttiga bostadsföretagen har 10 procent högre byggkostnader än andra aktörer, så föreslår Sveriges Allmännytta att allmännyttan ska undantas från Lagen om offentlig upphandling. LOU.

Det föreslår organisationen i ett remissvar till utredningen ”Bättre konkurrens i bostadsbyggandet”, och menar att regeringen behöver utreda hur allmännyttan kan undantas.

Så här säger Sveriges Allmännyttas fastighets- och hållbarhetschef Jonas Högset i ett uttalande på organisationens hemsida: - Utredningen slår fast att det inte råder konkurrens på lika villkor på marknaden idag. Vi får fler och fler exempel från våra medlemsbolag om att kravet på att de ska tillämpa LOU försämrar deras förutsättningar att bygga nytt och renovera. Vi anser därför att de inte ska behöva tillämpa LOU.

Sveriges Allmännytta lyfter också fram att det är viktigt med ett ökat standardiserat byggande och möjligheter till planavvikelser för att kunna öka bostadsbyggandet.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .