Nyheter

jagvillhabostad.nu:s tre viktigaste bostadsreformer

logojagvillha
Med adress bostadsminister Märta Stenevi och regeringen.

Prioritera unga i bostadskön

För dialog med kommunerna och se till att de prioriterar att unga som saknar ett eget tryggt boende får gå före i bostadskön. Det är en åtgärd som snabbt kan göra skillnad för tusentals bostadslösa unga. Det har prövats med framgång i Sundbyberg och Helsingborg och nu är det dags att fler tar efter.

Höj och reformera bostadsbidraget

Nivåerna har släpat efter allt för länge samtidigt som bostadskostnaderna skjutit i höjden. Många unga har också otrygga anställningar och är osäkra på sin inkomst och avstår därför att söka bostadsbidrag av rädsla att bli återbetalningsskyldiga. Detta måste ändras, till exempel genom att göra det möjligt att söka bostadsbidrag och få det utbetalt per månad för den period den sökande önskar.

Inför statliga lån för byggande av billiga hyresrätter

På lång sikt finns det bara en lösning på bostadsbristen: att det byggs fler bostäder som unga har råd med. ansvaret för att tillse detta faller på dig och regeringen. Visst är det dyrt att bygga bostäder, men därför måste det finnas goda möjligheter att låna pengar till bostadsprojekt, särskilt i lågkonjunktur när marknaden inte längre bygger av egen maskin. Därför bör du och regeringen införa förmånliga bygglån till byggande av nya hyresrätter till rimliga hyror.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier