Nyheter

Joakim Jonsson: Visst går det att bygga i Sollentuna!

Bild 073
Kommunfullmäktigeledamoten och (S) gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, Joakim Jonsson, kämpar alltid i uppförsbacke när det gäller bostadsbyggandet i Sollentuna kommun.

Så här uttrycker han sig i partitidningen Sollentuna Tidning angående bostadsbristen i kommunen:

-”Under förra året visade statistik att det faktiskt mot vad alla moderater säger till mig i fullmäktige går att bygga bostäder i Sollentuna också. Då uppgick nämligen antal nyproduktioner till 600 stycken, vilket är en nivå som ungefär motsvarar det ansvar som Sollentuna bör ta för att leva upp till de mål som Boverket har satt. Tyvärr var förra året ett undantag. Endast vid två tillfällen de senaste tjugo åren har Sollentuna byggt fler än 500 lägenheter, vilket tyvärr gör att bostadsbristen tyvärr tycks bestå och bostadskön öka om inte moderaterna ändrar sig och genomför de förslag som vi socialdemokrater har kommit med för att öka nyproduktionstakten”.

”Det är inte rimligt att vårt bostadsbolag inte har färdigställt en enda lägenhet de senaste 12 månaderna och att vi måste vänta ytterligare 12 månader innan de har färdigställt lägenheter. Nyproduktionstakten av framförallt hyresrätter bör öka, annars är vi snart på väg mot över 50 000 individer i bostadskön”.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier