Skip to main content

Nyheter

Julgranskul!

250px Juletræet
Sollentuna kommun har i flera år ”snålat” in på julgranar i bostadsområdena i kommunens ytterkanter. Samtidigt har man satsat allt mer på julgranen på Turebergs torg. Uppenbarligen så köper inte kommuninvånarna det.

Nu senast har kommuninvånaren Anja i Rotebro gjort slag i saken. Hon accepterade inte att Sollentuna kommun (av okänd anledning) valde att inte sätta ut en julgran på Rotebro torg. Därför startade Anja en insamling, och fick ihop 910 kronor via sociala medier. Hon åkte sedan och köpte en gran som hon och vänner sedan placerade på Rotebro torg.

Och där står den när detta skrivs. Och förhoppningsvis även in i januari månad.

Ungefär samma sak inträffade i Rotsunda för några år sedan när hyresgästerna där fick vetskap om att man inte tänkte sätta upp en julgran på Rotsunda torg. Då tog de saken i egna händer.

Noteras kan att anledningen till att kommunen inte ville sätta upp en julgran där, var att ”den blir ju bara förstörd i det området”. Jag har bott här i 55 år och vet att inte en endaste julgran har blivit förstörd på Rotsunda torg under alla dessa år.

I alla fall så samlade sig en grupp hyresgäster, beväpnade sig med julgranskulor och glitter – och julgransdekorerade ett av de träd som finns på Rotsunda torg. I protest mot det nedvärderande budskapet från kommunen.

Dekorationerna satt kvar till sommaren året efter. Det betyder något.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .