Nyheter

KD attackerar Hyresgästföreningen Sollentuna

Ramstrand
Kristdemokraten Magnus Ramstrand attackerar Hyresgästföreningen Sollentuna i en insändare i lokaltidningen Vi i Sollentuna.

Hyresgästföreningen Sollentuna är måttligt imponerade av denna attack. Men den behöver dock bemötas.

Magnus Ramstrand påstår i sin insändare att Hyresgästföreningen Sollentuna ljuger om Kristdemokraternas bostadspolitik. Till sitt försvar har Ramstrand en massa flosker och dimmiga påståenden om att KD visst har en bostadspolitik och värnar om hyresrätten.

Sanningen är en annan. Kristdemokraterna i Sollentuna – genom Magnus Ramstrand – påstår att de värnar om hyresrätten. Men inte. KD står bakom utförsäljningar och ombildningar av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter. Det är hur tydligt som helst.

Under året 2004 så fullkomligen sprang Krisdemokraterna i Sollentuna efter Hyresgästföreningen för att få ”hjälp att rädda Sollentunahem”. Men hur blev det med det? Jo, två år senare så ställer sig Magnus Ramstrand och KD Sollentuna sig bakom den dåvarande Alliansens idé om att ombilda Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter.

Resultatet blev att runt 25 procent av Sollentunahems hyresrätter blev ombildade till bostadsrätter (till lågpris dessutom), eller sålda till privata fastighetsbolag (också det under marknadspris). Den högsta andelen i hela Sverige! Här försvann många miljoner kronor på medborgarnas och hyresgästernas bekostnad.

Magnus Ramstrand är också irriterad över att vi i Hyresgästföreningen agerar på den politiska arenan. Det får du vänja dig vid Magnus. Du som arvoderad politiker har inte monopol på den politiska arenan. Vi finns där också.

Och vidare. Vi har inte förlåtit dig för att du kallade oss i Hyresgästföreningen Sollentuna för kommunister på Turebergs torg den 21 augusti. Kommer vi inte att göra heller. Detta är en dumhet som du får äta upp Magnus.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier