Nyheter

Kommunen kör över hyresgästerna på Svalgången

Svalgången 2

Foto: AB Sollentunhem

Sollentuna kommuns mer eller mindre vilda planer för området Svalgången i Helenelund sågas av hyresgästerna och Hyresgästföreningen.


För första gången i kommunens historia, föreslår nu politikerna att hyresrätter ska rivas. Detta för att göra det möjligt att göra en marksänkning i området. Kommunen utlovar nya hyresrätter åt de som drabbas, men vilka hyresrätter – vi har ju minst sagt akut brist på sådana i kommunen – och till vilken hyra? Klart är att Sollentunahem inte kommer att hinna bygga speciellt många nya hyresrätter att erbjuda innan den planerade om- och tillbyggnaden av Svalgångsområdet är klar.

I övrigt planeras bland annat ett torg i området, ett upp till nio våningar högt hotell samt flera hyreshus i form av höghus, varav ett upp till 16 våningar högt.

Hyresgästerna är starkt kritiska till kommunens förslag, och känner sig överkörda då kommunen presenterar planerna som om allt redan vore bestämt och klart.

Också Hyresgästföreningen Sollentuna är starkt kritisk. Inte bara över det faktum att man kör över hyresgästerna, och dessutom har ”för mycket av allt” i sina planer. Föreningen riktar också kritik mot AB Sollentunahem som inte ens har informerat om att man avser att riva hyresrätter. Det är en stor fråga som Sollentunahem nu schabblat bort vad gäller boinflytandet för hyresgästerna och Hyresgästföreningen.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier