Skip to main content

Nyheter

Kommunfullmäktiges beslut om Sollentunahem den 15 december handlar inte om att bygga bostäder

Sollentuna kommunhus Wiki
Det finns ett gammalt talesätt som passar utmärkt i detta sammanhang – man ska inte blanda äpplen och päron.

Den 15 december tog Sollentuna kommuns fullmäktige det olycksaliga beslutet – enligt Hyresgästföreningen med flera – om att stycka upp bolaget i en bostadsdel och en kommersiell del, att sälja 2 000 hyresrätter till andra fastighetsägare samt att fortsätta ombildningarna av hyresrätter till bostadsrätter.

Bild 073
Den politiska majoriteten i Sollentuna kallar detta för att man beslutat att bygga 1 500 hyresrätter. Men det är ju inte alls det som det handlar om.

Det lär inte vara någon i kommunen som ser problem med att det ska byggas flera hyresrätter (ingen har heller protesterat). Däremot ser tusentals medborgare problem med det egentliga beslutet som lite halvhjärtat göms bakom de 1 500 hyresrätterna.

Hyresgästföreningen har i två månaders tid påtalat det mycket olämpliga i att stycka upp bolaget, sälja ut 2 000 hyresrätter och att fortsätta ombildningarna till bostadsrätter. Men politikerna lyssnar inte, utan fortsätter att prata om att nu ska man minsann bygga fler hyresrätter.

Den frågan hör inte ens hit. Och vidare – det har förts fram mer eller mindre magnifika planer på byggande av hyresrätter förr, men de flesta av dem blev inte byggda. Så – hur vet medborgarna att det ens kommer bli några nya hyresrätter?

Detta är och förblir en dålig affär för Sollentunas medborgare och för hyresgästerna hos Sollentunahem.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .