Nyheter

Lam bostadspolitisk show i Rotebro

Rotebro 26 sept 11
Den 26 september höll Sollentunahem AB, Sollentuna Stadshus AB och representanter för den politiska majoriteten i kommunen ett informationsmöte om utförsäljningarna av 538 hyresrätter i Rotebro.

Det var inte direkt någon imponerande show kan man säga.

Cirka 150 personer deltog på mötet, vilket gjorde den gamla biosalongen i Arena Rotebro (f d Folkets hus) fullsatt. När halva mötet gått hade också runt hälften av deltagarna gjort det.

Medverkade gjorde Martin Lindfors, vd Sollentunahem AB, Maria Stockhaus (M), bolagsstyrelseordförande i Sollentunahem AB, Per Törnvall, kommundirektör samt Henrik Thunes (M), ordförande i kommunstyrelsen samt bolagsstyrelseordförande för Sollentuna Stadshus AB.

All heder åt Martin Lindfors som var klar, tydlig och mån om att ge svar på frågor. Underbetyg åt samtliga av de övriga som gjorde ett milt sagt mycket lamt och ointresserat intryck (vilket antagligen var anledningen till att så många gick innan mötet var avslutat).

Rotebro 26 sept 12
Till saken hör att detta är första gången på nästan tre år som Sollentuna kommun bemödar sig om att informera de berörda hyresgästerna, vilket är under all kritik samt väldigt arrogant mot dessa medborgare.

Frågorna haglade över de medverkande. Mer än 40 frågor, plus följdfrågor, ställdes i raskt tempo. Martin Lindfors kunde svara för sig utifrån sin roll som vd, de övriga svävade mest på målet.

Rotebro 26 sept 13
På mötet visade det sig med allsköns tydlighet att utförsäljningen har skapat en stor oro bland hyresgästerna, något som den politiska majoriteten hela tiden förnekat. Nu går det inte att förneka detta faktum längre.

I dag (27 september) lade Sollentunahem ut den information som mötet inleddes med på sin hemsida. Sollentunahem kommer längre fram att redovisa de frågor som ställdes på mötet, samt svaren enligt löfte från Martin Lindfors.

Vi i Hyresgästföreningen Sollentuna kommer att återkomma till allt detta.

Var så säker!
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier