Skip to main content

Nyheter

Låt barnen vara med!

 MG 63061
Det är mottot i Norrköping.

Hyresbostäder i Norrköping står inför upprustningar och renoveringar av sitt bostadsbestånd. I stället för att göra det ”vanliga” och rita planer vid ett skrivbord på huvudkontoret, så har man valt att kommunicera med hyresgästerna. Och då kanske speciellt barnen.

Förutom att intervjua familjer inför renoveringarna, har man gett barnen plats i processen. De får ge synpunkter och rita förslag på lekplatser och även använda kartor för att peka ut platser där man vill ha lekytor och så vidare.

Edsberg 26 juli 2021 1
Familjeintervjuerna och ”barnsamråden” ska sedan ligga till grund för renoveringsplanen och vad som ska göras, och hur det ska göras.

I renoveringsprojektet har det också gjorts speciell plats för tjejer. Via Kunskapens hus som finns i bostadsområdet ska till exempel en grupp unga tjejer med stöd av en konstnär ta fram ett koncept för att tjejer ska kunna och våga ta plats i det offentliga rummet.

Läs mer om detta på Sveriges Allmännyttas hemsida: https://www.sverigesallmannytta.se/sa-gors-barn-delaktiga-hos-hyresbostader/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .