Nyheter

Lokal studieverksamhet - lokal utveckling!

IMG 0281
Lördagen den 30 november genomförde Hyresgästföreningarna Nordost och Sollentuna en kurs tillsammans.

Kursen ”Hyresvärdens skyldigheter” organiserades av de bägge föreningarna, och hölls av Bengt Öhman och Cecilia Landmark från Hyresgästföreningen region Stockholm. Den förre är jurist och den senare boutvecklare.

IMG 0283
Anledningarna till att kursen genomfördes är flera. Dels så har det bland privata hyresvärdar blivit allt vanligare att man slarvar med ventilations- och radonmätningar, besiktning av hissar och lekplatser, ordning och reda vad gäller underhåll, reparationer, soprum och tvättstugor med mera. Föreningarnas förtroendevalda behöver mer kunskap om dessa frågor för att kunna hantera dem.

IMG 0285
Dels, vad gäller Sollentuna, så finns också skälet att efterfrågan av kunskap och information om detta har ökat bland Sollentunahems hyresgäster som riskerar att bli sålda till privata fastighetsbolag. Sollentunaföreningen behöver också denna kunskap för att kunna utbilda och informera hyresgästerna. Vilket inom en ganska snar framtid kommer att ske.

IMG 0284
Det finns också ytterligare ett skäl. Och det är att bedriva mer lokal verksamhet i samarbete mellan olika föreningar. På så vis kan fler förtroendevalda och medlemmar nås, och detta utökar också kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan förtroendevalda i olika föreningar.

Deltagarna var mycket nöjda med kursdagen. Också med att det äntligen blev en solig dag. Den första på mycket länge denna kulna höst!
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier