Nyheter

Mellan maj 2009 och mars 2016 ombildades 816 av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter

drevan 2
AB Sollentunahems styrelse beslutade i oktober 2008 att erbjuda hyresgästerna ombildning av 888 hyresrätter i Rotebro, Helenelund och Tureberg.

Beslutet hade ingenting med affärsmässighet att göra, utan var endast ett resultat av den ideologi som den moderatstyrda majoriteten i kommunen har.

Av de sju områden som ombildningsplanen omfattade, så var det bara ett som inte blev ombildat under denna period – 72 hyresrätter på Malmvägen 12 i Tureberg. Där tackade hyresgästerna helt enkelt nej till ombildning.

De 816 hyresrätter som såldes till bostadsrättsföreningar, såldes samtliga till underpris. Det vill säga för mindre pengar än de var värda. Så är det alltid när allmännyttiga hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Om de kommunala bolagen försöker ta ut marknadsmässiga priser, så blir det helt enkelt ingen ombildning för ingen vill betala det priset. Och då hamnar bolagets ledning i onåd hos den politiska makten som vill ha ombildning. Av den enkla orsaken är det ständigt lågpris när det gäller ombildningar inom allmännyttan.

De som betalar kalaset är först och främst hyresgästerna som är kvar. Sollentunahem har efter alla ombildningar en betydligt sämre intjäningsförmåga, vilket gör att hyreskraven trissas upp. Det visar sig bland annat genom att kommunen vinst på Sollentunahem har minskat med 5-6 miljoner kronor per år sedan ombildningarna startade 2006. Numro två i ordningen är alla kommunmedborgare, som får se sin gemensamma egendom slumpas bort till ingen nytta alls.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier