Nyheter

Mer kritik och frågor om byggbullret i Edsberg

Esset 2
I somras påbörjades den första delen av bygget om 133 hyresrätter i kvarteret Esset vid Ribbings väg i Edsberg. Nu finns fler byggplatser igång i området.

Fler och fler hyresgäster reagerar mot byggbullret och annat vid byggarbetsplatserna. Det handlar om sprängningar, borrande i berg, grävskopor, schaktmaskiner och lastbilstrafik.

Enligt uppgift har ett flertal hyresgäster anmält detta till såväl Sollentunahem som Sollentuna kommun.

En röd tråd i det hyresgästerna uttalar är brist på information. Det är för lite information och den kommer ofta för sent.

Kanske kan det bli ändring på den punkten nu i månadsskiftet. Under vecka 40 kommer den lokala hyresgästföreningen att gå husesyn i kvarteret Esset och lite senare i veckan göra detsamma tillsammans med Sollentunahem.

Till det kommer att Sollentunahem nyligen bjudit in berörda hyresgäster till informationsmöten. Dessa möten hålls vid lekplatsen bakom Ribbings väg 65-69. Dels måndagen den 28 september klockan 10.00-12.00, och dels torsdagen den 1 oktober klockan 16.00-18.00.

Kvarteret Plankan

Som jämförelse kan kvarteret Plankan vid Hornsgatan på Södermalm nämnas (det har vi skrivit lite om tidigare). Där har man samma problem. På grund av förtätningsbebyggelse i ett befintligt kvarter, så uppstod stora bullerproblem. I maj inledde Hyresgästföreningen förhandlingar med Svenska Bostäder om hyresnedsättning på grund av olägenheterna för hyresgästerna.

Läs artikel på Hem & Hyra om kvarteret Plankan: .https://www.hemhyra.se/nyheter/byggbuller-kvarteret-plankan-blir-olidligt-coronakarantan/.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier