Nyheter

Mer vansinnigheter kring ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter

Daniel Wedin m
Foto
: Stockholms stad

Att det är mycket konstigheter, tveksamheter, oegentligheter och rent fusk i ombildningsprocesser är känt sedan länge. Men nu har ett nytt grepp dykt upp i Stockholms stads ombildningsprocess.

Den blågröna majoriteten i Stockholms stad har erbjudit 20 000 hyresgäster i de allmännyttiga bostadsbolagen att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter. Processen går väldigt trögt, och intresset från hyresgästerna är uppseendeväckande lågt.

Det här har de ombildningskonsulter som bostadsrättsföreningarna anlitat förstås uppmärksammat, och nu erbjuder de hyresgästerna i de aktuella fastigheterna rabatt för köp. Köp för 70 procent av marknadsvärdet samt rabatt på kontantinsatsen.

Edsberg2
Detta är sannolikt inom ramen för bedrägeri. En ombildningskonsult kan inte ge rabatter överhuvudtaget i en ombildningssituation. Blir priset lägre än vad den nuvarande ägaren satt, så innebär det ju bara att de tilltänkta köparna får betala det på ett annat sätt. Det är bara bostadsrättsföreningen som kan gå in med pengar, och den vill ju naturligtvis ha tillbaka dessa pengar och då blir det köparna (tillika medlemmarna i föreningen) som får stå för kalaset i slutänden.

-        ”Jag blir förbannad när jag hör att man sprider felaktigheter”, säger bostadsborgarrådet Dennis Wedin (M), som är ansvarig för ombildningarna, till SVT.

Detta borde Wedin tänkt på lite tidigare. Den grundläggande orsaken till att detta händer, är ju den politiska majoritetens så kallade bostadspolitik.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier