Skip to main content

Nyheter

Ministerbesök i Edsberg

IMG 2848
Söndagen den 5 augusti besökte samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (S) Ribbings väg i Edsberg.

Anledningarna var flera. Dels så skulle Baylan delta i valaktiviteter i området, men han ville också se resultatet av ett initiativ han tog för några år sedan. Baylan tog nämligen upp frågan om att Boverket efter ansökan skulle ge projektbidrag till fastighetsbolag när det gäller yttre miljö.

Det är via det projektbidraget som AB Sollentunahem finansierar områdesodlingarna på Ribbings väg och på Skyttevägen. Den verksamheten bedrivs i samarbete mellan Sollentunahem och de lokala Hyresgästföreningarna Centrala Edsberg och Jaktskytten.

IMG 2851
Cirka 20 personer deltog, varav cirka tre fjärdedelar var hyresgäster. Under en lunch vid odlingarna på Ribbings väg fick Ibrahim Baylan tillfälle att prata bostadspolitiska frågor med hyresgästerna.

ibrahimbaylan1 150px
I ett anförande för deltagarna menade Baylan att de borgerliga partiernas idé om att marknadshyror ska lösa bostadsbristen inte har en chans att fungera. Socialdemokraterna är starkt emot att införa marknadshyror. Han varnade också för att hyrorna i Edsberg skulle kunna gå upp med kanske 50 procent om marknadshyror införs.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .