Skip to main content

Nyheter

Minst 300 nya hyresrätter per år

Järfälla kommunhus Wiki
Ett nytt beslutat ägardirektiv i Järfälla kommun stipulerar att det kommunala bostadsbolaget Järfällahus ska bygga minst 300 nya hyresrätter per år, samt renovera 100 hyresrätter per år.

Då kommunen beräknas växa med 30 000 invånare de kommande 15 åren, rustar politikerna för bostadsförsörjningen. Utöver redan beslutade stora byggprojekt, såsom Barkarbyfältet och Jakobsbergs centrum, har nu den politiska majoriteten i ett nytt ägardirektiv drivit igenom att Järfällahus ska dra sitt strå till stacken.

Järfällahus ska därutöver ta ett större socialt för medborgare med till exempel rörelsehinder. Järfällahus har också fått i uppdrag att se över möjligheterna till att skapa en lokal bostadsförmedling för både allmännyttiga och privata bostäder.

-          ”De senaste åren har andelen hyresrätter minskat i regionen samtidigt som efterfrågan är rekordstor. Nu tar vi ansvar för att fler hyresrätter byggs i Järfälla. I de nya ägardirektiven får Järfällahus därför ett tydligt uppdrag om att åter börja bygga nya bostäder”, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S) i ett uttalande på kommunens hemsida.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .