Nyheter

Missförstånd kring Sollentunahemsaffären

Bild 001
Det har kommit till vår kännedom att Sollentunahems information om utförsäljningarna har missförståtts av många hyresgäster.

Enligt den politiska majoriteten i Sollentunas beslut den 15 december förra året, så ska hyresfastigheter i följande områden säljas till andra fastighetsbolag: Rotsunda, Rotebro centrum, Häggvik och centrala Edsberg (se tidigare artikel om vilka adresser det gäller). Det handlar om drygt 1 800 hyresrätter av Sollentunahems knappt 5 800.

Sollentunahem, som av ägaren Sollentuna kommun fått i uppdrag att verkställa försäljningarna, har informerat berörda hyresgäster via brev. I informationsbrevet skriver bolaget att man nu bildat dotterbolag som man placerat de fastigheter som ska säljas i. Man skriver också att Sollentunahem förvaltar dessa hyresrätter fram till försäljning.

Just denna del har missuppfattats av ett flertal hyresgäster, som tror att deras hyresrätter inte kommer att säljas. Men de kommer att säljas. Vad Sollentunahem menar är just bara att man förvaltar dessa hyresfastigheter via dotterbolagen fram till dess att något annat fastighetsbolag köper dem.

Kanske kunde Sollentunahem ha förklarat detta på ett bättre sätt. Vidare har ingen företrädare för den politiska majoriteten i Sollentuna kommun, som drivit igenom detta beslut, ägnat en enda sekund till att kommunicera med Sollentunahems hyresgäster. Vilket är under all kritik.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier