Nyheter

Misstänkt fuskombildning i Järfälla behandlas av kommunfullmäktige igen

Järfällahus
Järfällas kommunfullmäktige ska behandla ombildningen av Hårsta backe i Jakobsberg ännu en gång den 27 september.

Det har varit mer än lovligt rörigt med denna ombildning av Järfällahus hyresrätter till bostadsrätter i Hårsta backe. Hyresgästföreningen var tidigt ute och slog larm om fusk i ombildningsprocessen.

Sedan dess har en revisorsbyrå granskat ombildningen men inte hittat några formfel. Den politiska oppositionen i Järfälla tycker att den utredningen är otillräcklig och menar att detta behöver utredas grundligare.

De misstankar om fusk som finns rör dels en ”hemlig” röst som dök upp i sista stund inför beslut på bostadsrättsföreningens köpestämma. Ombildningskonsulten menar att den personen har hemlig identitet och därför inte kan offentliggöras. Den rösten avgjorde beslutet om att ombilda lägenheterna. Dels också att flera personer har försökt återkalla sina fullmakter för köp, men inte fått göra det. Vidare också att ombudsförteckningen för nämnda stämma inte stämmer med verkligheten.

Kommunens bostadsbolag har blivit höggradigt inblandad i denna affär. Dels genom uppdraget från den politiska majoriteten om att genomföra ombildningen. Dels har bolagets vd och jurist kontaktat de personer som gett sin fullmakt för köp. Av 99 personer har man under sommaren nått 94. Vad de pratat med dessa personer om framgår inte.

Oppositionspartiet Socialdemokraterna funderar nu på att begära en minoritetsåterremiss av förslaget till ombildning på fullmäktigemötet, och på så vis få affären mer utredd. Majoritetspartierna i Alliansen anser att affären är utagerad och vill godkänna försäljningen.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier