Nyheter

Nu är Malmparken nära döden

Malmvägen Wiki
Nu ska Attunda tingsrätt byggas ut. Snart finns inget kvar av Malmparken.

När Malmvägen en gång byggdes i slutet av 1960-talet och i början av 1970-talet, så var tanken att Malmparken skulle utgöra en fri yta och också en grön sådan. Den ytan har i modern tid minskat till ett nästan ingenting.

Det började med att kommunen byggde Turebergsskolan i höjd med järnvägen. Den revs senare, och istället byggdes Attunda tingsrätt med mera på samma plats. Lite efter att det har blivit verklighet, så kliver kommunen in igen och bygger studentbostäder samt bostadsrätter. Malmparkens yta blir mindre och mindre.  

Nu kommer nästa smäll. Nu ska Attunda tingsrätt byggas ut. Så här säger den moderata politikern, tillika stadsbyggnadsnämndens ordförande, Thomas Ardenfors till tidningen Vi i Sollentuna: - ”Det här handlar inte bara om en tingsrättutbyggnad utan om en försköning av hela området”.

Oavsett det så blir det inte mycket kvar av Malmparken.

Sollentuna kommun gjorde för lite sedan en undersökning om Malmparkens framtid hos medborgarna främst på Malmvägen. Ingen av de tillfrågade tyckte att det skulle byggas mer i parken. Det är det bara Thomas Ardenfors som tycker. En kommunmedborgare som inte ens bor där själv.

Det kanske borde vara på sin plats att lyssna på vad berörda kommuninvånare tycker. Eller vad tycker du själv Thomas Ardenfors?

 

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier