Nyheter

Nu lämnas löften igen om att det ska byggas hyresrätter

svalgången sh
Denna gång i kvarteret Hoppet vid Svalgången i Helenelund. Men kommer det verkligen att bli några hyresrätter?

I anslutning till att Tvärbanan kommer att dras från Kista i Stockholms kommun till Svalgången i Helenelund, så är det som vanligt storvulna planer på gång i Sollentuna kommun.

Denna gång tänker sig majoritetspolitikerna i kommunen att bland annat bygga 270 hyresrätter vid Svalgången. I ett område som kallas ”Tvärbanetorget” och/eller ”Downtown Helenelund”. Lite som snärtigt ska det ju allt vara!

I Sollentuna låter det alltid mycket om allting, men verkstaden ter sig allt som oftast väldigt liten.

Varför ska en enda kommunmedborgare i Sollentuna ens för en sekund tro på att det kommer att byggas hyresrätter i Helenelund?

Om vi går tillbaka till 2014, så utlovade Sollentunahem mer eller mindre storvulet att man skulle bygga 700 nya hyresrätter. Och vad blev det av det? Jo, 120 hyresrätter i kvarteret Topplocket i utkanten av kommundelen Turebergs gård. Resten bara försvann. Varför? Fråga majoritetspolitikerna!

Sedan tidigare är det väl känt att Sollentuna kommun har avtal med byggherrarna för Silverdal i södra Sollentuna om att bygga ett visst antal hyresrätter. Det finns fortfarande inte en enda hyresrätt där, och kommunen gör absolut ingenting i frågan.

Vidare finns inget som tyder på att det kommer att bli några hyresrätter i kommunens prestigeprojekt Väsjöområdet. Trots prat om det tidigare i processen.

Nu senast, närmare bestämt på kommunens fullmäktigemöte den 19 oktober, så beslutades cirka 100 hyresrätter bort i Mässområdet i södra Tureberg. Där blir det nu bara bostadsrätter. Trots löften om hyresrätter.

Så – varför ska någon enda person ens överväga att det kommer att byggas hyresrätter i Helenelund? Medborgarna vet bättre än så.

Fotnot
Detaljplaneförslaget för Svalgången finns utställt i kommunhusets entré fram till den 24 november. Det finns också information om detsamma på www.sollentuna.se.

 

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier