Nyheter

Ny lokal hyresgästförening bildad

Klasro gavlar2
I november gick några medlemmar på Klasrovägen i Häggvik samman och bildade en egen lokal hyresgästförening.

För ganska många år sedan lade den förra föreningen ned sin verksamhet då de flesta aktiva var till åren komna, och inga yngre fanns tillgängliga för att ta över.

Men nu är det andra toner på Klasrovägen.

Det hela började under 2019 då medlemmarna Jeanette och Per ställde upp på att bli husombud (ungefär kontaktombud) för Hyresgästföreningen Sollentuna. De blev också invalda i Hyresgästföreningen Sollentunas förhandlingsdelegation för Sollentunahem.

Vintern 2020 visade det sig plötsligt att Sollentunahem skulle renovera Klasrovägen, och att en samrådsgrupp skulle bildas. Jeanette Andersson och Per Wiklander organiserade detta med några andra hyresgäster och satte igång. Detta aktiverade flera hyresgäster och blev förutsättningen för att nu kunna bilda en lokal hyresgästförening.

Nu är Jeanette ordförande i föreningen, Per kassör och Alejandro Morris från samrådsgruppen är sekreterare. Nu står arbetet med att informera alla medlemmar och övriga hyresgäster om att föreningen finns och vad man vill göra i området för dörren

Klasro lokalen2
Sedan en tid håller styrelsen på med att få ordning på kvarterslokalen i området, så att den ska kunna användas för möten och andra aktiviteter när det åter blir möjligt att samla ihop folk. Det vill säga när coronapandemin släpper sitt grepp.

I och med detta finns det nu nio lokala hyresgästföreningar inom Hyresgästföreningen Sollentuna.

Kontaktuppgifter Hyresgästföreningen Klasro

Jeanette Andersson - ordförande

070/614 54 01 – Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Per Wiklander - kassör

070/269 69 45

Alejandro Morris - sekreterare

070/483 37 08.

Klasro gårdsyta2
Om Klasro

På Klasrovägen har Sollentunahem 199 hyresrätter, som är byggda i början av 1960-talet. Området är ett av väldigt få som Sollentunahem inte har renoverat och stambytt (den processen påbörjades redan 1995). Renoveringen planeras att komma igång i början av 2021. I området finns planer på att förtätningsbygga ett högre hyreshus på en del av parkeringen. Den byggplanen har ganska många år på nacken och när detta skrivs är det inte känt när byggstarten kan bli.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier