Skip to main content

Nyheter

Nystart för ombildningen på Vänortsstråket

Malmvägen Wiki
Den 8 januari meddelade AB Sollentunahem att man omstartar ombilningen av 188 hyresrätter till bostadsrätter på Vänortsstråket 55-71 i Tureberg.

I augusti 2014 beslutade sig bolagets styrelse för att avvakta med försäljningen. Då angav man inte något speciellt skäl, men nu menar man att beslutet grundade sig på kommunens detaljplanearbete kring Malmvägen i Tureberg. Andra uppgifter säger att bostadsrättsföreningen dels inte var riktigt beredd på priserbjudandet från bolaget, och dels inte heller på priset.

Den 11 december så beslutade bolagets styrelse att ombildningsarbetet ska omstartas med sikte på att bostadsrättsföreningen ska få köpa hyresrätterna under det första halvåret i år.

Denna ombildning är den sista som inte är slutförd på den ombildningslista som Sollentunahems styrelse beslutade om hösten 2008. Sedan dess har 628 av 888 hyresrätter på denna lista ombildats till bostadsrätter. En bostadsrättsförening (Malmvägen 12A-C) sade nej till priserbjudandet, och därmed kvarstår 72 hyresrätter som just hyresrätter.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .