Nyheter

Nytt grepp inom Hyresgästföreningen Sollentuna

Tillsammanskapet
Kommande lördag håller Hyresgästföreningen Sollentuna en konferens i syfte att bilda att lokalt Tillsammanskap i kommunen.
Förbundet Tillsammanskapet bildades av stiftelsen Expo i januari i år. Förbundet har dels stora ambitioner vad gäller integration, och dels också om medborgarmakt och inflytande.

Hyresgästföreningen Sollentuna bedrev under åren 2007-2011 en stor verksamhet i samma anda genom Folkrörelsernas Integrationsråd. Rådet var ett informellt nätverk med Hyresgästföreningen som bas och arbetade inom ramen för en studiecirkel genom ABF.

Exempelvis Malmvägens dag, som 2010 hade mer än 5 000 besökare, var en av integrationsrådets verksamheter. Därutöver genomfördes ett 70-tal seminarium (Rosa Parks Caféer) om alla möjliga frågor, samt ett trettiotal studiecirklar om integration, föreningskunskap, sociala frågor och allmänna medborgarfrågor med mera.

Nu har styrelsen för Hyresgästföreningen Sollentuna ambitionen att återstarta detta, och nu i form av en lokal grupp inom förbundet Tillsammanskapet.

Det finns idag cirka 35 lokala Tillsammanskapsgrupper i Sverige. Från Luleå i norr, till Lund i söder. Vad gäller Stockholm med omnejd så finns det idag två lokala Tillsammansgrupper. Dels i Sundbyberg och dels i Knivsta. Sollentunaföreningen tänker sig att nu skapa den tredje gruppen i regionen.

Nu på lördag den 2 september mellan klockan 12.00 och 16.00 genomför Hyresgästföreningen Sollentuna en konferens på Scandic Star Hotel med målet att bilda ett lokalt Tillsammanskap i Sollentuna kommun.

Medverkande
Alex Bengtsson              ordförande förbundet Tillsammanskapet
Simon Safari                  ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm
Petra Schmidt Andersson                  ABF Norra Stockholms län
Maryam Dorbegi             ABF Norra Stockholms län
Thomas Axelsson           ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna

Vill du komma på konferensen?
Kontakta i så fall Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Thomas Axelsson snarast möjligt (vi ordnar plats åt de som är intresserade):
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
070/653 56 86

 

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier