Nyheter

Nytt krav på bostadskommission i Sollentuna

Skriva
Ännu en gång har Joakim Johnsson motionerat till kommunens fullmäktige om att tillsätta en bostadskommission för att komma åt problemet med bostadsbristen.

Det finns många planer för bostäder i Sollentuna kommun, men trots det är byggtakten mycket låg i förhållande till bostadsbehoven. Exempelvis har kommunen planerat för Väsjöprojektet i över femton år, utan att en enda bostad har byggts.

Enligt Joakim Johnsson är ett sätt att komma åt problemet att tillsätta en bostadskommission för att få fart på byggandet.

- ”Vi vill diskutera hur vi använder bostadsbeståndet bättre. Bland annat öppna upp för möjligheten till kompiskontrakt och att Sollentunahem ska kunna verka för det. Det är ett s-förslag som moderaterna i Stockholm och Värmdö sagt ja till, men tyvärr har moderaterna här i Sollentuna ännu inte kommit till den insikten”, säger Joakim Johnsson i ett uttalande i Sollentuna Tidning.

Han fortsätter: - ”Vi socialdemokrater vill bryta trenden och minska bostadsbristen i Sollentuna, men då krävs det att även moderaterna kommer ut ur garderoben och börjar diskutera lösningar som ser till att även Sollentuna kan ta del av regeringens stimulanser, kompiskontrakt, göra en gluggutredning samt sätta press på de som redan har fått detaljplaner att börja bygga bostäder. För som vi alla vet. Det går inte att bo i en detaljplan eller i alla de planer som majoriteten pratar om”.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier