Nyheter

Och där står den politiska majoriteten med skammen...

Skamvrå wiki
Det är minst sagt pinsamt hur den politiska majoriteten behandlar de hyresgäster som drabbas av försäljningen av hyresrätterna i Häggvik, Skälby och på Malmvägen.

Den 14 januari höll kommunen och Sollentunahem pliktskyldigast ett digitalt informationsmöte om utförsäljningen. För det första var den så kallade informationen av väldigt låg klass, och för det andra – framför allt – så hölls hyresgästerna på ett par armlängders avstånd vad gällde att ställa frågor och kommunikation. Hyresgästerna kunde inte göra sig hörda på mötet på mötet då alla mikrofoner var avstängda, och de frågor som ställdes på chatten kunde inte ses.

Medvetet.

Henrik Thunes
Detta har starkt kritiseras av många hyresgäster, och i lokaltidningen Mitt i Sollentuna försöker kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) förklara detta: - Det är inte så att vi inte ville att alla skulle komma till tals, men tekniskt gick det inte att koppla på allas mikrofoner. Därför fick alla chans att ställa frågor i chatten i stället, det fanns inga andra lösningar.

Det kan tilläggas att Thunes påstår att man lagt ner mycket energi på information (!) och att man bland annat satt upp flygblad i trappuppgångarna. Märkligt då att det inte är enda hyresgäst som sett dessa flygblad.

Oppositionsrådet Joakim Jonsson (S) har kommenterat denna fadäs på Facebook: - Är det här årets sämsta bortförklaring? Jag har väldigt svårt att tro att kommunen med över 2 700 anställda inte har någon som kan slå på en mic under ett Zoommöte.

Mer behöver inte sägas.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier