Nyheter

Politiker i Stockholms stad varnar för nya ombildningar

Stadshuset2
Den nya majoriteten i Stockholms stad – Alliansen och Miljöpartiet – gick till val på att ombilda fler av stadens hyresrätter till bostadsrätter.

Under den gångna mandatperioden 2014-2018 med den rödgrönrosa majoriteten ombildades inga hyresrätter alls. Inga såldes heller till andra fastighetsbolag. Detta applåderades av främst Hyresgästföreningen. Samtidigt satsade man på att bygga fler hyresrätter.

Under mandatperioden innan, så ombildade den dåvarande borgerliga majoriteten mer än 25 000 hyresrätter. Som vanligt till lågpris, som det alltid är när det gäller ombildningar av allmännyttans hyresrätter.

Denna gång har den sittande majoriteten ytterstadsområdena i siktet. Speciellt Järvafältet enligt uppgift. Man utesluter inte heller att sälja hyresfastigheter till andra fastighetsbolag.

Det nya bostadsborgarrådet Dennis Wedin (M) uttalade i oktober till Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra att ”ombildningar blir kul att börja arbeta med”. Detta uttalande säger en hel del om den naivitet som råder inom den politiska majoriteten i stadshuset.

För hyresgästerna kommer det att bli allt annat än kul. Det har vi erfarenheter av sedan många år.

Vänsterpartisten och oppositionsrådet Clara Lindblom är starkt kritisk till detta och lyfter också fram att ett antal konsulter tjänade mångmiljonbelopp på ombildningar under den förrförra mandatperioden, och att de nu vädrar morgonluft igen. Redan innan staden beslutat om budgeten, hölls möten med ombildningskonsulter.

Läsa Clara Lindbloms debattartikel om ombildningarna på Dagens Arena: http://www.dagensarena.se/opinion/nu-vadrar-ombildningskonsulterna-morgonluft/.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier