Skip to main content

Nyheter

PRESSMEDDELANDE

Klasro gårdsyta2
Stoppa den vansinnigt dyra upprustningen i Klasro!

Sedan våren 2020 har ett samråd om upprustningen av Sollentunahems 199 hyresrätter på Klasrovägen i Häggvik pågått mellan Hyresgästföreningen, hyresgästerna och Sollentunahem AB.

Samrådet i sig har fungerat ganska så bra, men för en tid sedan kom chocken för hyresgästerna: Sollentunahem vill höja hyrorna med över 3 800 kronor i månaden för en trea och nästan 5 000 kronor för en femma!

Om detta blir verklighet så kommer många hyresgäster att tvingas flytta, de blir helt enkelt ”renovräkta” vilket inte är acceptabelt på något vis. Ytterligare andra hyresgäster kommer att få problem med ekonomin om hyrorna chockhöjs på detta sätt, speciellt de som blivit arbetslösa eller på annat sätt drabbats av coronapandemins effekter. Detta är inte heller acceptabelt på något vis.

Torsdagen den 3 juni bjöd den lokala hyresgästföreningen och samrådsgruppen in till ett gårdsmöte om upprustningen. Sammantaget drygt 60 hyresgäster deltog och 59 av dem skrev direkt under dessa krav, vilka Hyresgästföreningen Sollentuna ställer sig helt och fullt bakom:

  • Tillfälligt stopp för samrådet och ett omtag kring hela processen
  • En plan för socioekonomiskt och ekologiskt hållbar varsam renovering
  • Rätten att få bo kvar i våra hem.

Hyresgästföreningen Sollentuna

Styrelsen 

 

Kontakt

Thomas Axelsson, ordförande

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

070/653 56 86
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .