Nyheter

Pressmeddelande om bränderna i Hyresgästföreningens lokal på Malmvägen

Tangentbord
Vid två tillfällen har fyra bränder anlagts och fönster krossats vid vår lokal på Malmvägen 12 i Sollentuna.

Första gången hände det den 12 november, då inte mindre än tre bränder anlades i anslutning till lokalen och fönster krossades. Vid det tillfället fanns två förtroendevalda i lokalen, som fick hjälp av anställda på AB Sollentunahem för att på ett säkert sätt kunna ta sig därifrån.

Den andra gången anlades en brand vid lokalen den 25 november. Enligt brandkåren var branden bara minuter från att utvecklas till en storbrand. Den gången fanns inga personer i lokalen, men hundratals personer bor i direkt anslutning till densamma och utsattes därför för en mycket stor risk.

Händelserna är polisanmälda av bland annat AB Sollentunahem och brandkåren.

Det råder inget som helst tvivel om att dessa attacker är direkt riktade mot Hyresgästföreningen Sollentuna. Uppgifter från flera olika håll berättar att en eller två grupper av yngre personer på Malmvägen menar att Hyresgästföreningen Sollentuna beslutat att gången genom huskroppen på Malmvägen 12 skall stängas, och därför uttrycker sitt missnöje genom att anlägga mordbränder och krossa fönster.

Naturligtvis kan inte Hyresgästföreningen fatta ett sådant beslut och nämnda beslut är fattat av fastighetens ägare AB Sollentunahem och ingen annan.

Hyresgästföreningen Sollentuna ser mycket allvarligt på dessa grova brott och kommer nu att göra en egen polisanmälan om skadegörelse, mordbrand och hot. Mordbrand är ett mycket allvarligt brott som ger stränga straff vid en fällande dom.

Hyresgästföreningen Sollentuna ser också detta som ett mycket allvarligt hot mot demokratin och den fria föreningsrätten i Sverige.

Jan Peter Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna

Kontakt: Jan Peter Mattsson – 073/579 71 25 – Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier